Zo maakt u er optimaal gebruikt van!

1 Douchen
Hygiëne is van belang in de sauna. Het is daarom een goed gebruik om eerst een uitgebreide, warme douche te nemen. Begin de saunaronde nooit met een volle maag.

2 Voetenbad
Als voorbereiding op het saunabad is een warm voetenbad noodzakelijk. Door het warme water verwijden de poriën en de haarvaten in de huid zich, zodat u in de saunacabine gemakkelijker transpireert. Neem voor het voetenbad ten minste enkele minuten de tijd.

3 Saunacabine
De weldadige warmte in de saunacabine zorgt ervoor dat u flink gaat transpireren. Met het zweet verlaten afvalstoffen uw lichaam. Neem met het oog daarop een droge handdoek mee naar binnen om op te zitten of te liggen en leg een tweede handdoek onder uw voeten. Blijf 8 tot 12 minuten in de cabine, maar bepaal altijd zelf uw limiet!

 

binnen

4  Stoombad
Bij Sauna Franeker kunt u ook gebruik maken van het Turks stoombad. In tegenstelling tot de droge lucht in de saunacabine is de luchtvochtigheid in het stoombad erg hoog. Een handdoek mee naar binnen nemen is dan ook niet nodig. Het stoombad werkt zuiverend op de ademhalingsorganen.

5 Afkoelen
Afkoelen is een zeer belangrijk onderdeel van de saunaronde. Neem daarom na het verblijf in de saunacabine of het stoombad een luchtbad: loop even rustig heen en weer in de buitenlucht. Omdat het lichaam nog nagloeit, zult u het luchtbad niet als koud ervaren. Zelfs niet als het regent of sneeuwt!

 

 

buiten

6 Afspoelen
Koudwaterafspoeling door de koudwaterdouche zal u misschien al doen griezelen bij de gedachte alleen, maar het valt heel erg mee wanneer u uit de warmte van de saunacabine komt. Gebruik de slang, maar laat de straal altijd naar het hart toe komen, van welke richting u dat ook doet. U laat hierdoor het lichaam geleidelijk wennen aan de temperatuursverandering. 


7 Zwembad
Zwemmen is een prima manier om te ontspannen na het afkoelen. Ook het bubbelbad biedt daartoe volop gelegenheid. Neem tussen de baden door en na afloop een douche, eventueel gevolgd door een warm voetenbad.

8 Rusten
Sluit de saunaronde af met een rustperiode. Rusten is een wezenlijk onderdeel van de saunagang: heerlijk languit in de rustruimte, of ontspannend genieten van een verfrissend drankje en een goed gesprek aan de bar.


Contact

Sauna Franeker
Vliet 12
8801 VP
Franeker

Email: info@saunafraneker.nl

Telefoon:
0517 396504
06 51061730
Route